Linnunpontto.com etusivulle »
tilausTilauskaavake aukeaa uuteen ikkunaan/ välilehteen. Voit näin tutustua tuotteisiin tilauksen yhteydessä.    
Yhteistyössä: Planeetta Internet

  yritys  |  yhteystiedot
    © Luonto-Suomi Oy
     Päivitetty 19.1.2021Linnunpontto.com - yritys lintujen suojelemiseksi

"Kolopesijöillä on pula luonnonkoloista. Silti linnunpönttöjen saatavuus on melkoisen satunnaista. Varsinkaan erikoisempia pönttöjä ei ole tarjolla käytännössä lainkaan".

Tästä havainnosta vuonna 2001 sai alkunsa Linnunpontto.com. Sitä seuraavasta keväästä lähtien Linnunpontto.com on tarjonnut pönttöjä jokaiselle Suomessa pönttöön pesivälle lintulajille, sekä muutamalle nisäkkäällekin. Näin yhdistyivät eräs perinteisimmistä luonnonsuojeluaatteista sekä internetin tarjoamat mahdollisuudet.

Lintujen talviruokintatuotteet tulivat mukaan heti ensimmäisenä syksynä. Talviruokinta on monelle lajille elinehto talven yli selviämisessä ja se antaa linnuille mahdollisuuden aloittaa pesintä hyväkuntoisena. Linnunpöntöt ja talviruokinta tukevat siis mainiosti toisiaan toimien myös erinomaisena luontoharrastuksen alkusysäyksenä. Linnunpontto.com:in tavoitteena on edistää kolopesijöiden ja yleisesti lintujen suojelua. Ajatuksena on herättää nauttimaan lähiluonnosta ja myös tekemään käytännön tekoja sen suojelemiseksi.

Toiminnan aikana on valmistunut kymmeniä tuhansia linnunpönttöjä: peruspönttöjä tiaisille ja kirjosiepoille, uuttuja telkille ja uiveloille, avopönttöjä tuulihaukoille; koteja yli kolmellekymmenelle lajille västäräkistä viirupöllöön, lepakosta liito-oravaan. Pönttöjä on toimitettu koko maan kattavasti: Hangosta Utsjoelle ja Vaasasta Ilomantsiin. Tämä osoittaa Linnunpontto.com:in toiminta-ajatuksen tarpeellisuuden.

Linnunpontto.com on yritystoimintaa mutta samalla enemmänkin elämäntapa jossa tärkeintä ei ole liikevoitto. Toiminta on pidettävä kannattavana mutta palkitsevaa on myös telkän siipien keväinen vihellys, pihapuun rungolla kiipeilevä puukiipijä ja kevätpukuisen kottaraisen säihke. Toivottavasti nämä elämykset eivät käy harvinaisemmiksi, toivottavasti ne huomataan ja niiden ääreen pysähdytään. Tätä silmälläpitäen tavoitteena on myös jakaa tietoa kolopesijöistä sekä niiden avuntarpeesta.

Linnunpontto.com on yhden miehen yritys lintujen suojelemiseksi. Suuri kiitos kuuluu kaikille jotka linnunpönttöjä ripustamalla haluavat säilyttää linnunlaulun keväässään.

Terveiset pönttöverstaalta!